MENU
Galvenie » 2009 » Oktobris » 15 » Telpu Futbola čempionāts Koknesē
12:33
Telpu Futbola čempionāts Koknesē

Novembra sākumā Koknesē sāksies telpu futbola čempionāts.

Čempionāts sāksies 1.novembrī, bet komandas aicinātas pieteikties līdz 27.oktobrim. Turnīrā vietu skaits ir ierobežots, tāpēc pieteikties vēlams pēc iespējas ātrāk, lai garantētu vietu turnīrā. Katrai komandai garantētas aptuveni 12-15 spēles, kas būs atkarīgs no kopējā komandu skaita. Turnīra dalības maksa no komandas visai sezonai - 100 Ls.

Visas spēles notiek Kokneses Sporta hallē uz pilna izmēra futzāla laukuma. Spēles tiks aizvadītas svētdienās, un katrai komandai būs viena spēle nedēļā

Sīkāka informācija par turnīra nolikumu un citiem jautājumiem pa tālruņiem 26554559 un 28383388

NOLIKUMS


Turnīra mērķis

1. Izveidot un attīstīt draudzīgas attiecības starp dažāda vecuma cilvēkiem, veicināt sportisku dzīvesveidu un futbola popularitātes celšanu sabiedrībā.
2. Noskaidrot Kokneses novada ziemas telpu futbola turnīra uzvarētāju.

Sacensību vieta un laiks

3. Sacensības notiek no 2009. gada 1.novembra līdz 2009. gada marta sākumam Kokneses Sporta Hallē, Parka ielā.

4. Turnīra spēles tiek aizvadītas svētdienās laika posmā no plkst.10:00 līdz plkst.15:00 pēc sacensību organizatoru iepriekš apstiprināta kalendāra. Komandai paredzēta viena spēle katrā spēļu kārtā.

Pieteikšanās dalībai turnīrā

5.  Turnīram var pieteikties, iesniedzot komandas pieteikumu Kokneses Sporta Halles vadītājam Andrim Vītolam vai Arvīdam Vītolam.
6.  Pēdējais pieteikuma iesniegšanas termiņš ir 2009. gada 25. oktobris plkst.22:00.
7. Komanda skaitās pieteikta brīdī, kad ir saņemts korekts komandas pieteikums un ir dots organizatoru apstiprinājums.
8. Komandas nosaukums drīkst sastāvēt no ne mazāk kā 3 latīņu alfabēta simboliem un ne vairāk kā trim vārdiem, nepārsniedzot 35 simbolus. Netiks pieņemti komandas nosaukumi, kas būs aizskaroši, maldinoši vai pretrunā ar L.R. likumdošanu
9. Turnīra dalībnieku organizatoriskā sapulce un grupu turnīra izloze paredzēta orientējoši nedēļu pirms sacensību pirmās kārtas izspēles (vieta un laiks tiks precizēti vēlāk)

Dalības noteikumi

10. Komandu iemaksas sedz organizatoriskos izdevumus: laukuma nomu, tiesnešu darba apmaksu, balvu fondu un informatīvā atbalsta nodrošināšanu. Turnīra dalības maksa 100ls (orientējoši). Šī dalības maksa jāsamaksā līdz turnīra 3.spēļu kārtai (15.novembris).
11. Turnīram jāpiesaka vismaz 4 laukuma spēlētāji un 1 vārtsargs. Maksimālais pieteikto spēlētāju skaits nedrīkst pārsniegt 15.
12. Visiem spēlētājiem pieteikuma veikšanas brīdī jābūt vismaz 14 gadus veciem.
13. Turnīram drīkst pieteikt ne vairāk kā vienu spēlētāju, kurš pēdējo trīs gadu laikā izgājis laukumā vismaz vienā Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētās „LMT Virslīgas” čempionāta spēlē vai sportiskā līmeņa ziņā līdzvērtīga ārvalstu turnīra mačā.
14. Jaunu spēlētāju pieteikšana iespējama līdz 20. decembrim, informējot sacensību organizatorus ne vēlāk kā 24 stundas pirms komandai paredzētās spēles norises. Drīkst pieteikt ne vairāk kā 4 jaunus spēlētājus.
15. Līdz 20. decembrim iespējama arī spēlētāju atsaukšana.
16. Spēlētāju pārejas turnīra gaitā ir aizliegtas.

 

Sacensību izspēles kārtība

17. Sacensību izspēles formāts sastāv no grupu turnīra un izslēgšanas spēlēm. Precīza turnīra izspēles kārtība tiks formulēta dienu pēc komandu pieteikšanās galīgā termiņa beigām, vadoties pēc kopējā dalībnieku skaita.
18. Katrai komandai turnīrā garantētas aptuveni 12 spēles.
19. Visa informācija par spēļu kalendāru, turnīra izspēli un citām aktuālajām lietām būs laikus pieejama sportacentrs.com portāla interneta mājaslapā.
20. Vienāda punktu skaita gadījumā divām un vairāk komandām, augstāku vietu ieņem komanda, kurai ir:
• augstāks rādītājs savstarpējās spēlēs (punkti, vārtu starpība),
• labāka iesisto un zaudēto vārtu starpība visās spēlēs,
• lielāks vārtu guvums visās spēlēs,
• augstāki disciplīnas rādītāji – dzeltenā kartiņa tiek pielīdzināta 1 soda punktam, sarkanā kartiņa – 2 soda punkti,
Ja visi šie rādītāji komandām būs vienādi, uzvarētājs tiks noteikts ar sešu metru soda sitienu palīdzību, katrai komandai izpildot piecus sitienus, bet ja arī tad uzvarētāju nebūs izdevies noteikt, tad sērija risināsies līdz pirmajai kādas komandas kļūdai.
21. Komandai, kura nebūs ieradusies uz kaut vienu spēli, papildus rādītāji netiks izskatīti un tā automātiski ieņems zemāko vietu no visām komandām ar vienādo punktu skaitu.
22. Ne vēlāk kā piecas minūtes pirms spēles sākuma komandu kapteiņiem jāaizpilda spēles protokols. Gadījumā, ja abu komandu formas ir līdzīgā krāsā, organizatori nodrošina „Viesu” komandu ar atšķirīgas krāsas uzmetņiem.
23. Visiem komandas spēlei pieteiktajiem spēlētājiem, izņemot vārtsargu, ir jābūt vienādas krāsas (toņa) kreklos.
24. Uz laukuma esošajam vārtsargam jābūt atšķirīgas krāsas kreklam vai vārtsarga cimdiem.
25. Visiem komandas spēlētājiem (izņemot vārtsargu), kuri atrodas uz laukuma, ir jābūt šortos. Spēlētājiem jāizmanto sporta apavi, ir atļauts izmantot apavus, kuri paredzēti citiem sporta veidiem, ja vien tie nav traumatiski pret citiem spēlētājiem.
26. Spēle sākas tai paredzētajā laikā, to pārcelt vai samainīt iespējams tikai ar organizatoru un pretinieku komandas piekrišanu, informējot par šo faktu ne vēlāk kā divas nedēļas pirms tās sākotnēji paredzētā norises laika.
27. Par neierašanos uz spēli komandai tiek piespriests tehniskais zaudējums 0:10 un 20 Ls (divdesmit latu) naudas sods. Ja komanda turnīra gaitā neierodas uz vismaz trijām spēlēm, tā var tikt izslēgta no tālākas dalības turnīrā un visi tās iepriekšējie rezultāti tiek anulēti.
28. Spēlētājam, kurš mača laikā nopelna divas dzeltenās vai sarkano kartīti ir jāatstāj laukuma teritorija. Pretējā gadījumā tiesnesim ir tiesības pārtraukt maču un piešķirt vainīgā spēlētāja komandai tehnisko zaudējumu.

Protesti

29. Komandai par protesta iesniegšanu uzreiz pēc attiecīgās spēles mutiski jāinformē tiesnesis un mača protokolā jānorāda par protesta iesniegšanu.
30. Nākamo 48 stundu laikā pēc spēles protests jānosūta izskatīšanai turnīra organizatoriem, rakstiskā veidā sniedzot izsmeļošu motivāciju par protesta iesniegšanas galvenajiem iemesliem un jāveic iemaksa 10 Ls apjomā.
31. Organizatori trīs dienu laikā pēc iesniegtā protesta saņemšanas nosaka problēmas nopietnību un pieņem lēmumu, vadoties no turnīra nolikuma un godīgas spēles principiem.
32. Ja protests tiek apmierināts, iemaksātā summa tiek atdota protesta iesniedzējam. Protesta noraidīšanas gadījumā iemaksa paliek organizatoru rīcībā.
33. Protestu nepieņem par 6m soda sitienu, ieskaitītiem vai neieskaitītiem vārtiem, spēles laiku, tiesneša darbību

Tiesneši

34. Spēles tiesā sacensību organizatoru nozīmēti tiesneši.
35. Komandu lūgumus par tiesnešu maiņu uz nozīmēto spēli nepieņem. Tiesneša lēmums ir galīgs un to nevar apstrīdēt ne spēlētāji, ne komandu pilnvarotās personas.

Balvu fonds

36. Ar attiecīgās pakāpes medaļām vai kausiem tiek apbalvotas visas trīs godalgoto vietu ieguvējas. Balvas tiek pasniegtas arī individuālajās nominācijās un komandu vērtējumā, balstoties uz dažādiem spēles kritērijiem.

Disciplinārie sodi

37. Jebkāda veida disciplināros komandu pārkāpumus turnīrā laikā izskata organizatoriskā komiteja.
38. Ja spēlētājs turnīra laikā nopelna trīs dzeltenās kartiņas, viņam nākamā spēle ir jāizlaiž. Šāda pat vienas spēles izlaišana tiek piespriesta par divu dzelteno kartiņu jeb vienas sarkanās nopelnīšanu viena mača laikā.
39. Par rupjiem ētikas un disciplīnas normu pārkāpumiem turnīra organizatoriem ir tiesības diskvalificēt komandu no turnīra.
40. Visi disciplinārie sodi minēti disciplinārajā reglamentā.

Turnīra informatīvais atbalsts

41. Informācija par turnīru būs pieejama portālā sportacentrs.com, laikrakstā Staburags, Kokneses novada mājaslapā u.c. Informācija par turnīra statistiku būs pieejama arī Kokneses sporta hallē.

Citi noteikumi

42. Spēlē izmanto 4 (ceturtā) izmēra futbola bumbu.
43. Spēles laiks ir 2x25 minūtes. Pārtraukums starp puslaikiem – 5 minūtes.

Sacensību vadība

Organizatoriskā komiteja: Andris Vītols (galvenais tiesnesis)

Dāvis Kalniņš (galvenā tiesneša palīgs)




Skatījumu skaits: 1209 | Pievienoja: guncha21 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 2
avatar
2
Niknais
avatar
1
aaksts :D
ComForm">
avatar